Σκοπός του TrueCheese είναι η παραγωγή τυριού (φέτας) από γάλα που παράγεται κατά τη θερινή περίοδο από μετακινούμενα κοπάδια (αιγο)προβάτων, των οποίων η διατροφή βασίζεται αποκλειστικά στη βόσκηση της αυτοφυούς βλάστησης.
Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν που θα παράγεται μόνο κατά την περίοδο της βόσκησης από γάλα μετακινούμενων αιγοπροβάτων που βόσκουν αποκλειστικά στους ελληνικούς ορεινούς βοσκοτόπους το καλοκαίρι. Το τυρί αυτό θα παραχθεί και θα πιστοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Το τυρί αυτό θα παραχθεί και θα πιστοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Το TrueCheese θα αναπτύξει μια ολοκληρωμένη διαδικασία παραδοσιακής τυροκόμησης, σε συνδυασμό με σύγχρονη τεχνογνωσία. Το τυρί που θα παραχθεί με αυτό τον τρόπο θα αναδείξει τα ιδιαίτερα ποιοτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του γάλακτος και θα προσδώσει υπεραξία στο τελικό προϊόν
001ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Συγκεκριμένοι
στόχοι
Οι συγκεκριμένοι στόχοι του TrueCheese περιλαμβάνουν:
I
Στοχευμένη αξιοποίηση της υψηλής ποιότητας του θερινού γάλακτος και σύνδεση της ποιότητας της βοσκήσιμης ύλης με την παρουσία ιδιαίτερων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών.
II
Προστασία της παραδοσιακής τεχνογνωσίας στην τυροκόμηση και ενσωμάτωσή της σε σύγχρονα πρότυπα παραγωγής και προώθησης ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων.
III
Ολοκληρωμένη ανάδειξη και προβολή της ποιότητας των τυροκομικών προϊόντων της μετακινούμενης κτηνοτροφίας.
IV
Αξιοποίηση των πολλαπλών πολιτιστικών και περιβαλλοντικών εκροών της μετακινούμενης αιγοπροβατοτροφίας ως εργαλείων για βελτίωση των διεξόδων των τυροκομικών προϊόντων της στις διεθνείς ανταγωνιστικές αγορές.