Σκοπός του TrueCheese είναι η παραγωγή τυριού (φέτας) από γάλα που παράγεται κατά τη θερινή περίοδο από μετακινούμενα κοπάδια (αιγο)προβάτων, των οποίων η διατροφή βασίζεται αποκλειστικά στη βόσκηση της αυτοφυούς βλάστησης.
Η μετακινούμενη αιγοπροβατοτροφία διατήρησε ζωντανές πολλές αγροτικές περιοχές της χώρας, ενώ η ίδια η κουλτούρα της μετακίνησης αποτέλεσε παράγοντα που διαμόρφωσε την κοινωνικοοικονομική εξέλιξη αυτών των περιοχών.
Σύμφωνα με τα επεξεργασμένα δεδομένα του ΟΠΕΚΕΠΕ (2011) (www.metakinoumena.gr), στην Ελλάδα υπάρχουν 3051 μετακινούμενα κοπάδια που εκτρέφουν περίπου 1,1 εκ. αιγοπρόβατα (περίπου το 7,5% του αιγοπρόβειου πληθυσμού της χώρας). Το επίκεντρο της μετακινούμενης κτηνοτροφίας στην Ελλάδα, με κριτήριο τις χειμερινές διαβιώσεις, είναι η Θεσσαλία, όπου εντοπίζονται 805 εκμεταλλεύσεις (26,4%) που εκτρέφουν περίπου 338 χιλ.ζώα (33%). Ενώ η μέση μετακινούμενη εκμετάλλευση στην Ελλάδα εκτρέφει 335,5 ζώα, στη βόρεια Ελλάδα το μέσο μέγεθος είναι σημαντικά μεγαλύτερο: 419,8 ζώα στη Θεσσαλία, 387,0 ζώα στη Μακεδονία. Σχετικά με το είδος των εκτρεφόμενων ζώων, εκτιμάται ότι εκτρέφονται περίπου 760 χιλ. μετακινούμενα πρόβατα και 260 χιλ. περίπου αίγες σε ολόκληρη τη χώρα. Οι μετακινήσεις σήμερα αφορούν σε ένα σημαντικό εύρος αποστάσεων από 10-20 χιλιόμετρα (τοπικές μετακινήσεις) μέχρι και πέραν των 250-300 χιλιομέτρων.